Een gids om Belgische vrouwen en Belgische mannen te daten

Voordat je in de Belgische datingspel stapt, kan het begrijpen van Belgische vrouwen en Belgische mannen wonderen doen voor je liefdesleven. Hier zijn enkele tips om te daten in België.

Belgische dating is zoals elders verschoven naar de digitale wereld, omdat online dating in België en dating-apps steeds populairder worden. Het ontmoeten van iemand in een bar of een vriend is echter nog steeds een gebruikelijke manier om Belgische vrouwen en Belgische mannen te ontmoeten, vooral in kleinere Belgische steden.


Wat Zijn De Beste Datingsites in België?

Ontdek hier een lijst met de beste datingsites in België >>


Het daten van iemand uit een ander land kan ingewikkeld zijn . Verschillende culturen over de hele wereld plaatsen verschillende beoordelingen over welke eigenschappen iemand wenselijk maken. Wat als romantisch, beleefd of respectvol thuis kan worden beschouwd, wordt misschien niet goed ontvangen wanneer ze in België daten.

U kunt verschillen opmerken tussen de drie taalgemeenschappen in België en aangezien u uw eigen dateringstrekken niet zou stereotyperen, noch is het mogelijk om Belgische dateringskenmerken te stereotyperen. Maar er zijn enkele algemene tips over het daten van een Belgische man of het dateren van Belgische vrouwen die u kunnen helpen voorkomen dat u een Belgische domme blunder maakt.

Op zoek naar de liefde? Geïnteresseerd om nieuwe vrienden te maken?Registreer gratis bij ZoekEenDate.nl om de meest geschikte expats in België te ontmoeten.

Daten in België

Belgen staan ​​bekend als gereserveerd en conservatief, waardoor ze aanvankelijk afstandelijk, emotieloos of, soms ten onrechte, ongeinteresseerd kunnen lijken. Belgen hebben de neiging om formeel en gesloten te zijn wanneer ze mensen voor de eerste keer ontmoeten, en relaties kunnen lang duren om zich te ontwikkelen; het is niet gebruikelijk om persoonlijke zaken te bespreken, of in ieder geval aan het begin van uw kennis. Echter, zodra alle aspecten van uw potentiële partnerschap (of zelfs vriendschap) zijn overwogen en goedgekeurd, zijn Belgen die een relatie aangaan serieus en daarna comfortabel met openstelling.

Aan de andere kant zal een Belg niet knoeien met ‘datingstandaarden’ als hij of zij geïnteresseerd is – er is geen taboe om iemand meteen te contacteren, elkaar vriend en vriendin te noemen na één date of uitgenodigd te zijn om mee te doen op een bruiloft. Op deze manier kunnen Belgen ongelooflijk romantisch zijn.

Toch staan ​​Belgen niet bekend als overdreven hartstochtelijk of gevoelig voor voelen, hoewel ze het goedmaken door over het algemeen hardwerkend en stijf van aard te zijn. Hun betrouwbaarheid en kalme karakter kunnen hen geweldige partners maken in tijden van crisis.

Goede manieren en presentatie zijn ook de sleutelwoorden om iemand te imponeren, vooral wanneer je dineert. Met toegang tot een scala aan Belgische topproducten en gastronomische restaurants, verbergt een innerlijke foodie zich in elke Belg; kookvaardigheden, waardering van lekker eten en goede tafelmanieren zijn geweldige startpunten om indruk te maken op je date.

Belgen zijn ook bijzonder in hun omgeving en zijn trots op schone en goed onderhouden huizen, evenals op organisatie in hun sociale leven en carrière. Zo lijken onzorgvuldig of onverantwoordelijk in uw gewoonten of manieren niet over het algemeen aantrekkelijke eigenschappen voor Belgische mannen of vrouwen.

Stiptheid is ook een trots kenmerk en laat opduiken is een teken van minachting. Als je date je ophaalt, betekent dit dat je lang van tevoren klaar bent – ze zullen waarschijnlijk voor de afgesproken tijd bij je zijn.

Belgische vrouwen - met Belgische vrouwenSilvy De Bie is een Belgische zanger vaak te vinden op lijsten van de mooiste Belgische vrouwen.

Belgische vrouwen en mannen ontmoeten

Met de lange immigratiegeschiedenis van België bestaat er geen typisch stereotype beeld van hoe Belgische vrouwen of Belgische mannen eruitzien.

Het is typerend voor zowel Belgische vrouwen als mannen hebben actieve schema’s en veel committments – ook met familie – en het kan moeilijk zijn om een ​​plaats op hun agenda te krijgen. Evenzo is uw Belgische datum waarschijnlijk minder beschikbaar voor last-minute plannen of geïmproviseerde datums. Belgen zijn dol op hun comfortzone – of het nu hun dorp is, goede vrienden of familie – wat soms moeilijk is om in te breken.

Introducties met vreemden hebben de neiging om een ​​handdruk en een formele taal te zijn, terwijl kennissen voor wangkusjes zullen kiezen. Gesprekken zijn over het algemeen zacht en rustig, en veel online forums vertellen over het ‘zachte’ karakter van het Belgische volk.

Anders dan in sommige landen, heeft België geen homogene cultuur. Het land is verdeeld in drie taalgebieden, waar ze Vlaams / Nederlands, Frans en Duitsland spreken. Het verwarren van de verschillende culturen in België of het niet bekend zijn met de Belgische geschiedenis zou niet indruk maken op uw Belgische datum.

Als u ooit wordt uitgenodigd in iemands huis, moet u elk drankje accepteren dat door uw gastheer wordt aangeboden, maar vraag er niet naar als het niet wordt aangeboden. Op diners is het niet ongebruikelijk dat partners of echtgenoten niet samen zitten. Belgen hebben ook de neiging spaarzaam te zijn en waarderen geen afval, dus is het afmaken van al het eten op uw bord belangrijk. Het is ook gebruikelijk om een ​​geschenk te nemen wanneer je wordt uitgenodigd bij iemand thuis, zoals bloemen, wijn of zelfs snoep, als er kinderen zijn. Geef in geen geval chrysanten, omdat ze de dood symboliseren.

Belgische vrouwen

Belgische vrouwen kennen lekker eten en hoe ze van een maaltijd kunnen genieten, maar vergeten nooit hun evenwichts- of tafelmanieren te behouden, die ook van vitaal belang zijn om te beantwoorden als je een Belgische vrouw wilt imponeren. Evenzo, als u ervoor kiest om Belgische bonbons cadeau te geven of een Belgische vrouw naar een restaurant te brengen, wint een lage kwaliteit u geen punten – hoewel Belgische vrouwen geen vreemden zijn om te genieten van een goed Belgisch wafelijzer of friet op straat.

Belgische vrouwen zijn doorgaans onafhankelijk, België heeft een goede loongelijkheid en arbeidsvoorwaarden. Het is geen taboe voor vrouwen om op een date te betalen, hoewel Belgische vrouwen vooral ridderlijkheid en waardepolitiek waarderen, dus het betalen of het nemen van een klein cadeautje zal je punten opleveren. De Belgische cultuur is typisch bescheiden en Belgische vrouwen verwachten geen overdadige geschenken op een eerste date – voeg het Belgische kenmerk van zuinigheid toe en het kan zelfs als een slechte smaak worden gezien.

Ondanks het feit dat Belgische vrouwen sociaal en economisch bekrachtigd zijn, heeft het de traditionele familiewaarden in België niet vervangen . Belgische vrouwen hebben de neiging om vroeg te trouwen en in sommige huizen spelen traditionele genderrollen een rol.

Met de nadruk op manieren in de Belgische cultuur, is gedrag belangrijk voor Belgische vrouwen. Het is belangrijk om uw handen niet in uw zakken te steken, te geeuwen of tandenstokers te gebruiken op openbare plaatsen. Uw voeten mogen nooit op stoelen of tafels worden geplaatst. Je handen moeten ook gedurende de hele maaltijd op tafel blijven en nooit in je schoot liggen. Als je manieren ondermaats zijn, kun je verwachten dat je uiterlijk vanaf je date beoordeeld wordt.

In feite is beleefd zijn aan iedereen en wachten op uw wending in alle interacties van het sociale leven het uitgangspunt dat de Belgische cultuur bij elkaar houdt. In dit opzicht kan het verliezen van je geduld met Belgische vrouwen of het verhogen van je stem de snelste weg zijn naar een break-up.

Belgische mannen - met een Belgische manBelgische acteur Jean-Claude Van Damme is een van de meest internationaal bekende Belgische mannen.

Belgische mannen

Netheid en orde worden hoog aangeschreven, zowel in de Belgische cultuur als in de schijn, en Belgische mannen zijn voorliefde voor zelfverzorging, tot schone en opgeruimde vingernagels. Evenzo zal het verschijnen van een gescheurde spijkerbroek of zeer casual kleding tot op heden onwaarschijnlijk indruk maken op een Belgische man.

Belgische mannen staan ​​bekend als beleefd, zacht en hoffelijk. Ze zullen soms opkomen als een vrouw de kamer binnenkomt of op het openbaar vervoer staat tot de vrouw zit, wat een teken van respect is. Wees niet verbaasd als u een ‘jurerende blik’ krijgt van mensen in België als u zich niet aan sociale normen houdt; ze zijn vooral geïnteresseerd in goede manieren op openbare plaatsen.

Belgische mannen zijn hardwerkend, maar weten ook hoe ze van een goede balans tussen werk en privé kunnen genieten en tijd aan hun gezin kunnen besteden. Familie speelt een belangrijke rol in België, met enkele Belgische mannen die samen met hun ouders tot 20 of 30 jaar oud zijn, en die wekelijks of zelfs dagelijks ouders of grootouders bezoeken.

Als u wordt uitgenodigd voor een groepsevenement of een diner, is het gebruikelijk dat Belgische mannen de hand schudden van de gastheer, evenals alle anderen in de kamer, of de wangen kussen van vrouwen die goede kennissen hebben.

Trouwen met een Belg

Het is niet ongebruikelijk voor gehuwde paren om zij aan zij naast elkaar te werken in een bedrijf of in de landbouw. In plaats van te scheiden, kunnen echtparen die samen zaken doen, wettelijk getrouwd blijven om hun vermogen te beschermen, terwijl ze afzonderlijke huishoudens met nieuwe partners onderhouden.

Buitenlanders die met Belgen trouwen, kunnen door extra papierwerkprocedures moeten gaan om een ​​huwelijksgoedkeuring te krijgen. Lees over trouwen in België .

Mannen en vrouwen trouwen meestal in hun tienerjaren en 20-er jaren en beginnen vroeg met hun gezin. Dit is waarom het mogelijk is om alleenstaande mannen en vrouwen te vinden in hun jaren ’30 of ’40, omdat ze jong zijn getrouwd en nu gescheiden zijn. De meeste gezinnen hebben tussen de twee en vier kinderen.

Het is natuurlijk mogelijk om nog lang en gelukkig met een Belg te leven; als de Belgen goede manieren waarderen, als de jouwe niet aan de Belgische normen voldoen, probeer ze dan te veranderen om hun hart te winnen of problemen op te lossen.


Bekijk De Beste Datingsites in Belgie >>

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *